НЕ ПРОПУШТАЈ

Што успешните луѓе имаат заедничко?

Луис Шиф, авторот и извршниот директор на „Inc.Business owners council“ на Конференцијата „Inc.5000“ зборуваше за неговото истражување и бизнис стратегиите на самоиницијативните основачи и...

Верувања кои ќе ве направат успешни

На прв поглед, успешните луѓе изгледаат како да успеале во животот поради нивниот талент, и врските на нивните семејства. Сепак, тоа не е случај...

Пиењето вино може да ве направи попаметни

Виното не само што ќе ви остави убав вкус во устата подолго време откако ќе го испиете, туку тоа може и да ве направи...

Успешниот бизнис е резултат на Енергично Лидерство

Јасно е дека луѓето кои се успешни и достигнуваат големи нешта се енергични и се издвојуваат од другите. Затоа многу е битно да се...

Започнете свој бизнис без да дадете отказ од работа

Македонија е мала, но денес сите имаат Интернет и затоа цел свет ти е на дланка. Има начини како да го искористиш своето онлајн...

Бесплатни совети од најуспешните луѓе

Повеќето луѓе сакаат да успеат во својата работа и тоа е најнормалната работа на светот. Сепак, успехот не им се случува на сите, туку...

Прашања на кои треба да одговорите ако сакате да започнете бизнис

Доколку вашата резолуција била да дадете отказ на работа и да започнете сопствен бизнис, тогаш не сте единствени. Сепак, ова не е лесна работа, а...

Мајкл Дел: Опкружете се со луѓе попаметни од вас

Што низ животот и работата ги водело и ќе ги води најбогатите светски бизнисмени: Што би рекле за пријателите, сомнежите, пазарите, парите или ризикот… Мајкл...

Like Us

ДНЕВНА МОТИВАЦИЈА