Бизнис Приказни

Секој од нас е посебен на некаков начин

Еден популарен мотивациски говорник го започнал семинарот така што во неговата рака држел 1000 денари пред публика од 200 луѓе, кои се собрале околу...

Државна администрација? Не благодарам !!!

Многумина сонуваат да ја остават работата во државна администрација, но стравот од непознатото, немањето на доволно храброст често може да биде пречка за започнување...

26-те етапи на заминувањето од дома и одењето на факултет

1. И покрај твоите стравови дека нема да успееш, конечно доби добри вести дека си примен/а на факултет. 2. Затоа, прослави со твоите пријатели како...

Седум славни личности кои имале тежок почеток

Иако денес важат за некои од најбогатите и највлијателните личности во светот, овие славни личности имале доста неуспеси во почетокот на своите кариери. Волт Дизни Кога...

Ужасни приказни за шефови на кои не сакате да наидете

Можеби шефовите кои ги познавате се добри (иако не совршени, секако) но постојат такви кои умеат да ја уништат секоја мотивација на своите вработени....

Како се штедат 1.000 евра за три месеци со плата од 350 евра?

Белграѓанин на возраст од 31 година, кој работи во администрација на градежна фирма и зема плата од 42.000 динари односно околу 350 евра, за...

ХУМАНОСТА – Најголемата доблест

„Влеговме во еден мал кафе бар со еден пријател и ја кажавме нашата порачка. Додека се упатувавме до масата, двајца луѓе влегоа и веднаш...

Како да успееш во Македонија?

Многу од нас граѓаните на Република Македонија често знаеме да кажеме колку е тешко да се успее во оваа држава и како тоа се...

Преземете нешто!

На сите ви се дадени два големи подароци: вашиот ум и вашето време. На вас е со нив да правите што сакате. Со секој...

Упорност!!! Голем дел од тајната на успехот

Сакате да станете успешни? Престанете да ги третирате викендите како мини одмори. Викендите се шанса за раст и напредок. Престанав да ги третирам викендите како...

Like Us