Инфо

Интересни факти за Никола Тесла

Тесла, „Модерниот Прометеј“, „Господарот на светот“, „Волшебникот кој го осветли светот“, генијот или лудиот научник, чиста манифестација на врвната интелигенција и уште како ли...

5 Работи кои не сте ги знаеле за Ганди

Многу луѓе мислат дека Махатма е неговото вистинско име. Но, тоа име му е дадено од бенгалски поет и филозоф, Рабиндранат Тагоре. Маха значи...

Најдобрите 5 бесплатни претприемачки онлајн курсеви

Сосема спокојно можеме да кажеме дека како претприемачи, ако не стекнуваме нови знаења и не ги надоградуваме веќе постоечките, лесно може да не успееме. Светот...

Како да го искористите максимумот во овој период од годината

При крај сме на уште една година, крајните неколку недели се едни од најинтересните во текот на целата година. Може да се рефлектираме на тоа...

4 работи кои ќе ти помогнат да ја пронајдеш целта во животот

Понекогаш се будиме со чувство дека нашиот живот е неисполнет. Тоа е сосема нормално, и може да има бројни причини да почувствуваш дека си...

Како да ги искористиш социјалните мрежи за да се вработиш

Време е да почнеш да гледаш на социјалните мрежи како начин да најдеш работа, а не да ја изгубиш. Колку и да е непријатна помислата,...

Вашето хоби може да биде извор на пари

Работата ви е здодевна, тешка и недоволно платена… Менаџирајте го своето слободно време и правете го она што го сакате, бидејќи така животот ќе...

Од што треба да се откажете за да успеете

Најдобриот начин за да ги привлечете убавите работи во вашиот живот е да направите простор за истите. Проверувајте повремено и исфрлајте работи кои ве...

Стравовите откриваат многу наши карактерни особини

Не е лесно да живеете со фобии. Тие не се појавуваат без причина, а многу влијаат на нашата личност и приоритети во животот. Експертите...

Победник на натпревар во неработење

Студент од Хонгконг Чан Кај-хо е победник на натпревар во неработење, одржан во Тајпеј. Необичното натпреварување било одржано во централниот дел на градскиот парк. Учесниците морале...

Like Us