10 инспиративни мисли

Доколку сте во потрага по инспирација или ви е потребен поттик за да направите нешто, некогаш доволно е да ги прочитате вистинските зборови. Можеби во тоа ќе ви помогнат следниве неколку цитати од познати личности од светот на науката, филмот, книжевноста…

1. „Единствено љубовта е важна во делчињата од нечиј живот“ – Вилијам Тревор (писател).
2. „Еднаш се живее, но ако го изведете правилно, еднаш е доволно“ – Меј Вест (актерка).
3. „Успех е да го добиете она што го посакувате, среќа е да го сакате она што го добивате“ – Ингрид Бергман (актерка).
4. „Никогаш не сте престари за да поставите уште една цел или да соните нов сон“ – Ц.С. Луис (писател).
5. „Љубовта е најголемото освежување во животот“ – Пабло Пикасо (сликар)
6. „Сето она што не иритира кај останатите, може да ни овозможи да се разбереме самите себе“ – Карл Јунг (психијатар).
7. „Сè што треба да одлучиме е што да сториме со времето што ни е дадено“ – Џ.Р.Р. Толкин (писател).
8. „Ако го сакате животот, не трошете го времето, затоа што животот е сочинет од време“ – Брус Ли (актер и мајстор за боречки вештини).
9. „Вистината е дека сите ќе ве повредат. Вие само треба да ги пронајдете оние за кои вреди да се страда“ – Боб Марли (музичар).
10. „Постојат два начина на кои можете да го живеете животот. Едниот е да мислите дека ништо не е чудо. Другиот е да мислите дека сè е чудо“ – Алберт Ајнштајн (научник).