Како да станете претприемач – едноставни чекори

За да направите еден старт-ап, треба да размислувате многу поедноставно на многу начини. Како нов претприемач треба да се фокусирате на она што претприемачите го размислуваат секој ден и првите активности кои треба да ги превземете а тоа ќе го видите во овај симплистички инфографик.

Претприемништвото е повеќе за активностите што ги превземате, а не за тоа каква личност сте. Ако превземате акција, вие сте понапред од огромното мнозинство на луѓе кои зборуваат за претприемништво, но никогаш не изградиле ништо.

                            Како да станете претприемач

  • Гледајте напред
  • Кажете им на луѓето за вашиот старт-ап во форма на демо
  • Мислете на проблемот
  • Следете ја вашата страст
  • Следете го вашиот инстинкт
  • Работете напорно
  • Направете прототип
  • Блокирајте ги оние што се сомневаат во вас