Кои се шансите за успех на вашиот прв бизнис?

Прашањето е: “Колкави ни се шансите?” И “Што ни ги зголемува шансите?” Како што може да претпоставите шансите ќе ви се зголемуваат со бројот на компаниите кои ќе ги започнете.

Што можеме да научиме од ова? Постојат најмалку два начина за читање на овие податоци. Еден – песимистички начин – шансите се мали.Од друга – на претприемачки начин – дури и ветераните не се 100% сигурни за успех кога започнуваат старт-ап, па тоа го става претприемачот кој започнува за прв пат на приближно исто ниво како и ветеранот.

Кој начин го преферираш?

Еве го прашањето за сите оние кои навистина сакаат да ги знаат шансите.

Ако стапката на успех на вашиот прв старт-ап е 12%, втората 20% и третата 30% (под претпоставка дека вториот старт-ап ќе го објавиш јавно – Што е многу голема претпоставка.) – Тогаш колку старт-апи му се потребни на еден претприемач за стапката на успех да му е над 50% – што значи поголема веројатност да успее, отколку да пропадне?

Ако имате сугестии слободно кажете ни како би се решило ова. Ви благодариме 🙂