Преку овој туторијал ќе се запознаеме со основите за креирање на едноставно лого користејќи Adobe Illustrator. Преку додавање на различни ефекти ќе може да ја постигнеме посакуваната цел за креирање на лого кое би можеле да го користиме во најразлични проекти.

Потребна е инсталација на Adobe Illustrator за да може да го испробате туторијалот.