Пари? Што никогаш не смеете да правите со нив…

Има многу работи на коишто треба да внимавате кога управувате со вашите пари. Иако во моментот делуваат безопасно и сигурно, подоцна можат да ве чинат.

Image result for increasing money


Image result for euro iconНикогаш не ги подигнувајте сите пари од вашата сметка!!!
Image result for dollar pngМоже да паднете во искушение да потрошите многу поголема сума од планираната.

Image result for euro iconНикогаш не трошете повеќе од она што имате!!!
Image result for dollar pngТрудете се секогаш да трошите помалку, за да имате кога најмногу ќе ви затреба.

Image result for euro iconНе трошете само зошто не можете да одолеете во моментот!!!
Image result for dollar pngЌе се случи да видите нешто што многу ви се допаѓа во моментот, но ако размислите, воопшто не ви треба.

Image result for euro iconНе инвестирајте пари кои не смеете да ги изгубите!!!
Image result for dollar pngСекоја инвестиција носи ризик. Затоа, добро проценете дали можете да си дозволите да ги изгубите парите што планирате да ги дадете.

Related image

Image result for euro iconНе позајмувајте пари на луѓе што не им верувате!!!
Image result for dollar pngМожеби ќе биде тешко да одбиете некој познат кога ќе ви побара заем, но ако знаете дека е мала (или никаква) веројатноста да ги добиете назад, не позајмувајте.