Познати претприемачи кои го напуштиле колеџот

“Зошто да студирате, ако може веќе да работите?” Ова го слушнал студент за компјутерски науки на Стенфорд во неговото интервју за работа. Интервјураниот бил Марк Цукерберг.

Според The Facebook Effect, само неколку месеци пред тоа на Цукерберг “му требаа 5 минути да одлучи”, дека тој ќе го напушти Харвард. Тој беше на половина пат.


Да ги погледнеме овие претприемачи и на колку години тие го напуштија колеџот:
  • Мајкл Дел, основачот на Dell, напушти на 19
  • Стив Џобс, основачот на Apple, напушти на 19
  • Џулијан Асанж, основачот на Wikileaks, напушти на 19
  • Бил Гејтс, основачот на Microsoft, напушти на 20
  • Еван Вилијамс, ко-основачот на Twitter, напушти на 20
  • Марк Закерберг, основачот на Facebook, напушти на 20
  • Лари Елисон, основачот на Oracle, напушти на 20
  • Јан Коум, основач на WhatsApp, напушти на 21
  • Тревис Каланик, основач на Uber, напушти на 21
  • Џон Мекки, основач на Whole Foods, напушти на 22