Приказната зад основачот на ХОНДА

Хонда е една од најуспешните фирми за производсто на автомобили и мотоцикли. Хонда е најголемиот производител на мотоцикли во светот уште од далечната 1959 година, додека во 2001-ва година стана вториот по големина јапонски производител на автомобили.Image result for honda interior
Соичиро Хонда е основачот на оваа компанија и креаторот кој стои зад оваа успешна приказна, која е една од добро познатите автомобилски компании во светот.Image result for soichiro honda wallpaperТој заминал на интервју за да се вработи во познатата автомобилска компанија Тојота, но бил одбиен и му било кажано “дека тој не е способен за работа” !
Сепак неговиот сон не бил срушен, па решил да го искористи своето знаење и да создаде компанија која ќе се натпреварува со Тојота, така е настаната добро познатата автомобилска компанија Хонда.Image result for soichiro honda wallpaper
Како претседател на Хонда, Соичиро оваа компанија ја претворил во мултинационална со приходи од над 1 милијарда долари.
Со добри маркетинг вештини како и одличен инженеринг во Хонда мотоциклите, тие успеале да ги надминат во продажба дури и Триумф и Харли-Дејвидсон мотоциклите на нивните домашни пазари.

Related imageПораката зад оваа приказна е: доколку се цените самите себе, работите и не се откажете од вашиот сон, ќе ги надминете сите тешкотии и ќе почуствувате како е да се живее она што некогаш сте го сметале како сон.
Никогаш не се знае, можеби Вие сте следниот Соичиро Хонда !!!