Start-Up

Интересни факти за Никола Тесла

Тесла, „Модерниот Прометеј“, „Господарот на светот“, „Волшебникот кој го осветли светот“, генијот или лудиот научник, чиста манифестација на врвната интелигенција и уште како ли не го нарекуваат овој човек, за кого не постои соодветен...

5 Работи кои не сте ги знаеле за Ганди

Многу луѓе мислат дека Махатма е неговото вистинско име. Но, тоа име му е дадено од бенгалски поет и филозоф, Рабиндранат Тагоре. Маха значи голем, а атма значи душа. Но, во неговата автобиографијат, Ганди...

Што успешните луѓе имаат заедничко?

Луис Шиф, авторот и извршниот директор на „Inc.Business owners council“ на Конференцијата „Inc.5000“ зборуваше за неговото истражување и бизнис стратегиите на самоиницијативните основачи и сопственици низ земјата. За време на неговиот говор, Шиф ги откри...

Верувања кои ќе ве направат успешни

На прв поглед, успешните луѓе изгледаат како да успеале во животот поради нивниот талент, и врските на нивните семејства. Сепак, тоа не е случај за сите. Тие успеале во нивните бизниси и индустрии токму поради...

Пиењето вино може да ве направи попаметни

Виното не само што ќе ви остави убав вкус во устата подолго време откако ќе го испиете, туку тоа може и да ве направи попаметни, тврдат експертите. Љубители на вино, наздравете. Според невронаучникот од Јејл...

Успешниот бизнис е резултат на Енергично Лидерство

Јасно е дека луѓето кои се успешни и достигнуваат големи нешта се енергични и се издвојуваат од другите. Затоа многу е битно да се осознаеш себе си и максимално да ги изменаџираш сите позитивни...

Започнете свој бизнис без да дадете отказ од работа

Македонија е мала, но денес сите имаат Интернет и затоа цел свет ти е на дланка. Има начини како да го искористиш своето онлајн присуство за дополнителни приходи, без да треба да си дадеш...

Бесплатни совети од најуспешните луѓе

Повеќето луѓе сакаат да успеат во својата работа и тоа е најнормалната работа на светот. Сепак, успехот не им се случува на сите, туку само на некои луѓе. Експертите сметаат дека најуспешните луѓе на...

Како да ги искористиш социјалните мрежи за да се вработиш

Време е да почнеш да гледаш на социјалните мрежи како начин да најдеш работа, а не да ја изгубиш. Колку и да е непријатна помислата, социјалните мрежи се премногу присутни во нашите приватни и бизнис...

Прашања на кои треба да одговорите ако сакате да започнете бизнис

Доколку вашата резолуција била да дадете отказ на работа и да започнете сопствен бизнис, тогаш не сте единствени. Сепак, ова не е лесна работа, а голем број претприемачи за брзо време потонуваат во напорната работа...

Like Us