Водич кон успехот – Ричард Џон ве советува

Што води кон успех? Која е формулата на успехот? Ова се прашања кои секој од нас порано или подоцна си ги поставува, но малкумина го наоѓаат вистинскиот одговор.

Image result for success guideРичард Џон, успешен претприемач, основач на “The St. John Group “- компанија која е светски лидер во областа на маркетингот посветил голем дел од својот живот за да ја создаде најголемата база на податоци за успехот.

За 7 години тој имал над 500 интервјуа со успешни луѓе, меѓу кои се Руперт Мардок, Бил Гејтс и многу други.

Image result for key transparentСтраст

Ако го правите она што го сакате, парите порано или подоцна ќе дојдат сами.

Image result for key transparentРабота

Се се постигнува со многу работа! Ништо не доаѓа лесно.

Image result for key transparentЗнаење

За да си успешен, треба да го најдеш она што сакаш да го правиш и да станеш премногу добар во него.

Image result for key transparentКонцентрација

Фокусирајте се на една работа и не губете верба.

Image result for key transparentВерба

Не престанувајте да се туркате себе си напред – физички и психички .

Image result for key transparentЗадоволство

Правете нешто вредно и за другите, бидејќи всушност така се збогатува вистински.

Image result for key transparentИдеи

Бидете иновативни и дејствувајте!

Image result for key transparentИстрајност

Истрајноста е број еден причина за успех. Треба да се справите со тешкотиите со кои ќе се судрите на вашиот пат.

Среќно!!!