Тој е еден од најпознатите претприемачи и револуционер во компјутерската индустрија. Исто така тој е вториот најдарлежлив филантроп во Америка, со донации кои достигнуваат до вртоглави 28 милијарди долари.

Тој е Бил Гејтс и тука ги претставува неговите 10 правила за успех.