Заработувајте од дома! Знаете ли како?

Дали ви е дојдено преку глава од тоа да работите за 10 до 15 илјади денари месечна плата, или имате чувство како да не ве ценат доволно на вашето работно место ? Доколку се потрудите и пребарате низ интернетот, ќе пронајдете повеќе можности за да заработите плус некој денар.

Од искуство тимот на BizGo во прилог ви претставува неколку веб страни на кои можете да направите дополнителна заработка, или да пронајдете долгорочна работа во зависност од вашите квалитети кои ги поседувате.Image result for freelance

Постојат голем број на водичи за да заработувате сами, но како freelancer, да бидете добро платени не е само прашање на пријавување на популарните платформи. Ќе мора да се разграните, да воспоставите големо портфолио на досегашната работа и можеби дури и се докажете себе си преку тестови кои ќе ги покажат вашите вештини. Еве листа на 5 најдобри сајтови за да најдете работа како freelancer.

  1. Upwork

Image result

Со над 1,5 милиони клиенти, Upwork (претходно oDesk) нуди по нешто за секој тип на freelancer. Таа располага со краткорочни и долгорочни проекти, работа на час или работа на-проект и ангажмани на експертско ниво. Без оглед на тоа каде се наоѓате во вашата кариера, веројатно е Upwork да има нешто за вас.

  1. Toptal

    Image result

Со јасно поинаков пристап од сите други услуги на оваа листа, Toptal е за искусни,талентирани хонорарни преведувачи. Ако го поминете процесот на проверка на Toptal ќе имате сигурен пристап до значајни проекти со големи клиенти (JPMorgan, Zendesk, Airbnb, итн) и надомест (без натпревари со ниска понуда). Вие исто така ќе бидете во можност да се приклучите на Toptal заедницата за чести средби и технолошки настани.

  1. Elance

    Image result

Elance отстранува многу од турканицата која доаѓа со freelancing. Вие ќе бидете во можност да си направите профил веднаш, да уживате во заштитата на плаќање, да знаете дека секогаш ќе бидете платени за времето што го работите и многу повеќе.

  1. Freelancer

Image result for freelancer

За разлика од повеќето други платформи, со понуда од милиони проекти, Freelancer ви овозможува да се натпреварувате со други хонорарни преведувачи во натпревари за да ги докажете своите вештини. Ако сте конкурентни и сигурни во вашето искуство, тоа е одличен начин да ја покажете својата способност и да привлечете повеќе клиенти.

  1. Craigslist

Image result for craigslist imagesИако повеќето луѓе ја гледаат Craigslist само како платформа за купување и продажба на разни нешта, тоа е всушност голем извор на хонорарни работни места. Можете лесно да пребарувате за локални понуди ако сакате да работите во канцеларија, или може да барате понуди во големите градови доколку сакате да работите од далечина.


Споделете и Вие и помогнете им на вашите пријатели да дојдат до оваа информација, за тоа како може да направат плус заработка.


Среќно !!!