Животниот пат на Стив Џобс (Инфографика)

Стив Џобс е основач на Apple и творец на уредите iPod, iMac, iPhone, iPad и други. Apple има многу клиенти и фанови низ целиот свет, a во исто време и многу луѓе кои не паѓаат на “igadgets.

Без разлика дали сте претприемач кој користи Apple производ или не, сметаме дека историјата за животот и работата на Џобс е инспиративна и вреди да се сподели.

Ако сте гледале биографски филм за Стив Џобс (Jobs), тогаш веројатно веќе сте добиле идеја за животот на овој иноватор.

Ако не сте го гледале филмот или пак сакате да дознаете повеќе за него, инфографиката која ја споделуваме со вас ќе ви го претстави патот кој Стив го помина во својот животен и претприемачки развој.

Споделете ја инфографиката за да инспирирате повеќе претприемачи.

how-steve-jobs-started-apples-founder-infographic