Прекрасни цитати од големиот Чарлс Дикенс

Прекрасни цитати од големиот Чарлс Дикенс.

Image result for charles dickens

1. Никој не е бескорисен во овој свет ако ги просветлува оптоварувањата на другиот.
2. Секој патник има сопствен дом, и тој учи да го цени повеќе токму преку неговото лутање.
3. Одразете се на вашиот моментален благослов – кои човекот ги има многу – не на вашите минати несреќи, кои човекот ги има малку.
4. Семејството не само што треба да се состои од оние со кои ја делиме крвта, туку исто така и од оние за кои би дале крв.
5. Мојот совет е никогаш да не го направите утре она што можете да го направите денес. Одлагањето е крадец на времето.
6. Среќата е подарок и магијата е да не ја очекувате, туку да уживате во неа кога ќе дојде.
7. Скршеното срце… Мислете дека ќе умрите, меѓутоа продолжувате да живеете, после секој ужасен ден.
8. Постојат книги чиишто заден дел и корици се далеку најдобрите делови.
9. Не постои ништо во овој свет неодоливо заразно како што се смеата и добриот хумор.
10. Страдањето е посилно од сите учења, и ме научи да разберам какво беше твоето срце. Јас бев искривен и скршен но – се надевам – во подобра форма.