26-те етапи на заминувањето од дома и одењето на факултет

1. И покрај твоите стравови дека нема да успееш, конечно доби добри вести дека си примен/а на факултет.
2. Затоа, прослави со твоите пријатели како никогаш досега.
3. Откако ја снема еуфоријата, те погоди ужасната реализација дека ќе одиш на факултет.
4. Па затоа одиш да испазариш сè што ти е потребно.
5. И започнува бесконечната работа на пакување на целиот твој живот.
6. Кога луѓето те прашуваат како се чувствуваш бидејќи заминуваш од дома, ти го кажуваш она што тие сакаат да го слушнат.
7. Во реалноста, ти си сè помалку уверен дека ова е вистинската одлука.
8. Твоите родители веќе започнаа со нивните „мудрости“.
9. И наеднаш, сфаќаш дека заминувањето од дома некогаш си го сметал/а за толку неверојатно.
10. Конечно, дојде време.
11. Влегуваш во автомобилот и го започнуваш остатокот од твојот живот.
12. Откако твоите родители ти помогнаа да се отпакуваш, им кажуваш збогум.
13. Токму тогаш сфаќаш дека си оставен сам на себе.
14. Се враќаш во твојата соба и се прашуваш дали си направил огромна грешка.
15. Што ако не се спријателиш со никого? Што ако сите те мразат?
16. На крај, собираш храброст да им се претставиш на соседите.
17. Некои од нив ќе бидат навистина ужасни.
18. Некои од нив едноставно чудни.
19. Некои од нив досадни со нивните постојани потреби.
20. Но повеќето ќе бидат најкул, најзабавни и најдобрите луѓе кои некогаш си ги сретнал.
21. Постојано на луѓето им го кажуваш своето име, од каде си и на кој факултет си.
22. Конечно, на некому му текнува брилијантна идеја: да донесе алкохол.
23. Е тогаш започнуваш вистински да се спријателуваш.
24. Ти се допаѓаат сите, а како што изгледа, и ти им се допаѓаш нив.
25. Па така пијано се довлекуваш во твојот сосема нов кревет.
26. И сфаќаш дека ова беше твојата најдобра одлука некогаш направена.