Инспиративни цитати од најдобрите светски лидери

Не е лесно да се биде лидер на една земја, а уште потешко е да се биде добар лидер. Ги издвоивме овие инспиративни цитати на некои од најпознатите светски лидери по кои ќе останат запаметени во историјата.
1. „Никогаш не заборавајте дека сè што правел Хитлер во Германија било законски“ – Мартин Лутер Кинг
2. „Секоја жена која ги разбира проблемите во водењето домаќинство ќе може да ги сфати и проблемите на државата“ –  Маргарет Тачер
3. „Тој што никогаш не научил да почитува не може да биде добар заповедник“ – Аристотел
4. „Започнав револуција со 82 луѓе. Ако треба повторно да го направам истото ќе го направам со 10 или 15 луѓе и со целосна верба“ – Фидел Кастро
5. „Учењето и лидерството се неопходни едно со друго“ – Џон Ф. Кенеди
13 Biznis tajni od Albert Ajnstajn
6. „Ниту еден човек не е доволно добар за да владее со друг човек без негова согласност“ – Абрахам Линколн
7. „Никогаш не го прекинувај непријателот кога прави грешка“ – Наполеон Бонапарта
8. „Револуцијата не е јаболко што паѓа кога е зрело. Морате да го натерате да падне“ – Ернесто Че Гевара
9. „Не суди за мене според моите успеси, оцени ме според тоа колку пати сум паднал и повторно сум се исправил“ – Нелсон Мандела
10. „Каде што има љубов, има и живот“ – Махатма Ганди