Од што треба да се откажете за да успеете

Најдобриот начин за да ги привлечете убавите работи во вашиот живот е да направите простор за истите. Проверувајте повремено и исфрлајте работи кои ве попречуваат да стигнете до врвот. Откажувањето од овие работи може да ве катапултира кон успехот.

Related imageСе обидувате да бидете совршени

Перфекционизмот може да ве повлече кон неуспех. Совршеноста не е потрага по најдоброто, туку начин да си кажете себе си дека никогаш нема да бидете доволно добри.

Обвинување на другите

Може да ја изгубите почитта ако обвинувате друг за личниот неуспех

Живеење во минатото

Вашата иднина започнува сега.
Отпор кон промени
Промената ќе се случи, со или без ваша дозвола. Управувајте со промените и извлечете го најдоброто од нив.

Image result for changeЧекате среќа, време, место, личност…

Добрите прилики може да настанат како резултат на среќа, но исто така треба да знаете каде да ги најдете и да бидете подготвени да ги искористите. Чекањето на вистинско време, место, вистинска личност за да успееме е сосема погрешно, бидејќи приликата е таму каде ќе ја најдете, а не каде ќе ве најде.

Се обидувате да ги задоволите сите

Најсигурниот пат до неуспех е обидувањето да ги задоволите сите. Управувајте со промените и извлечете го најдоброто од нив.

Image result for worried businessmanСедите на дното

Неуспехот не доаѓа од паѓањето надолу, туку ако не се обидете да станете.

Празни ветувања

Потрудете се помалку да ветувате, кога ќе ветите тежнејте кон 100% исполнителност.