Зголемете ги вашите приходи; СЕГА!

Ако некој ви понуди дополнителни 100 евра денес, ќе ги земете ли? Вашиот одговор сигурно е ДА. Екстра кеш е секогаш добредојден.
Related imageМногу луѓе се фокусираат на заштеда на пари, но зголемувањето на вашите приходи е сосема друга приказна кон добивање на дополнителни пари и финансиска слобода. Можете да ги користите своите вештини, вашите социјални медиуми или вашето слободно време за да направите малку повеќе пари денес.
Заработувајте од вашите социјални медиумски вештини

Related imageПродавање на слики:

Ако имате голема фан база на Instagram, обидете се да продадете некои од вашите фотографии.

Related image

Спонзорирани постови:

Имате ли голем број на следбеници? Брендовите плаќаат за да добијат пристап до нив. Може да наплаќате од еден пост, или да договорите долгорочен договор со компанијата.

Related image

Организирајте настани:

Продавајте билети за настани каде ќе им помогнете на луѓето да изградат своја социјална мрежа. Ако сте снаодливи, луѓето ќе плаќаат за вашето знаење!

Related image

Работете како хонорарен виртуелен асистент:

Можете да ги користите вашите способности за изградба на социјални медиуми на една компанија. Може да наплаќате 30 евра на час лесно и да направите 100 евра за помалку од четири часа.

Related image

Направете ревизија на социјалните медиуми:

Наплаќајте добар надоместок за да дадете ревизија на едно лице или на социјалните медиуми на компанијата и да предлагате начини за тие да растат. Дајте им детални повратни информации и податоци кои навистина имаат вредност.

Related image

Чувајте миленичиња:

Луѓето ги сакаат своите миленици, и може многу лесно да ја претворите љубовта кон милениците во кариера. Луѓето заработуваат целосна плата со чување миленичиња.

Related image

Freelancing:

Понудете хонорарни услуги за нешто во кое сте добри. Фотографија, пишување, уредување и сите нешта кои можат да се направат денес со помош на интернетот. Freelancing значи дека може да си поставите своја цена, па можете да направите и до 100 евра со еден проект.

Related image

Рентајте ја вашата гаража:

Ако вашата гаража е само домаќин на вашето старо ѓубре, очистете ја и спремете ја за работа. Луѓето ќе плаќаат за складирање на дел од своите работи таму, или да ја користат како канцеларија ако има електрична енергија или да ја користат некои локални бендови за одржување на проби.

Related image

Подучувајте англиски јазик:

Можете да нудите приватни часови по англиски јазик за луѓето кои сакаат да ги подобрат своите вештини.

Related image

Часови по музика:

Ако свирите некој инструмент може да наплаќате насекаде за приватни часови.